Despre Proiect
Programul Operațional Competitivitate 2014-2020
NEUROGUV - Platforma inovativa pentru eficientizarea serviciilor de e-guvernare, Cod SMIS 142429
SC SOFT GALAXY INTERNATIONAL SRL, persoană juridică de drept privat, cu sediul în localitatea București, Sos. București-Măgurele nr.58, sector 5, România, telefon 0724636637, poștă electronică office@softgalaxy.ro, a demarat în calitate de beneficiar, începând cu data de 19 iulie 2022, implementarea proiectului „NEUROGUV – Platforma inovativa pentru eficientizarea serviciilor de e-guvernare, Cod SMIS 142429” ca urmare a semnării contractului de finanțare nr. 23/221_ap3/19.07.2022, cu Autoritatea pentru Digitalizarea României , în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.
Proiectul vizează dezvoltarea prin activități de cercetare industrială și dezvoltare experimentală, a unei platforme inovative pentru eficientizarea serviciilor de e-guvernare folosind tehnologia Blockchain si Inteligența Artificială.
Tipul asistenței financiare nerambursabile | Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) |
Programul operațional | Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 |
Axa prioritară | 2 - Tehnologia Informației si Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă |
Acțiunea | 2.2.1, apel 3 – Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere |
Valoarea totală a proiectului | Valoarea totală a proiectului este de 7.864.217,20 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 4.578.076,00 lei, reprezentând 3.662.460,80 lei cheltuieli FEDR, respectiv 915.615,20 lei, cheltuieli de la Bugetul de Stat |
Perioada de implementare | 19 iulie 2022 – 31 decembrie 2023 |
Locație de implementare | Bulevardul Octavian Goga Nr.2, Tronson III, Cam. 1-2-3-4, Etaj 5, Sector 3, București. |
Prin îndeplinirea obiectivului general al proiectului, compania își va dezvolta capacitatea si infrastructura de cercetare-dezvoltare inovare si va beneficia de suportul necesar pentru dezvoltarea unui produs informatic inovativ prin care va contribui la creșterea calității si diversificarea ofertei de servicii a companiei pe piața sistemelor informatice.
Proiectul propus răspunde obiectivului general al Programului Operațional Competitivitate 2014-2020 care urmărește sa contribuie la realizarea obiectivului global al Acordului de Parteneriat, prin susținerea CDI si TIC pentru competitivitate si dezvoltare. Astfel, prin realizarea activităților inovative propuse în cadrul proiectului, compania nu numai ca își va îmbunătăți capacitățile de cercetare – dezvoltare si inovare, dar își va mari portofoliul de produse inovative bazate pe TIC ceea ce va conduce la o creștere a productivității întreprinderii pe termen mediu si lung.
Impactul economic al proiectului este unul extrem de important, astfel de platforme adaptabile deschizând un nou sector comercial, puțin acoperit în acest moment la nivel internațional, si inexistent la nivel național.
Piața de aplicabilitate a unui astfel de sistem este deosebit de vastă, de la infrastructuri critice (guvernamentale, administrative, organizații civile din domeniu, militare, servicii de informații, frontiera, aeroporturi, spitale), la zona civilă (bănci, companii, clădiri inteligente).
Impactul social este deosebit contribuind la o mai mare eficiență a administrației publice, reducerea costurilor de tranzacție, in timp ce interacțiunea cu autoritățile publice va fi mai simpla, mai rapida, mai sigura si mai eficientă.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt:
1. Compania SOFT GALAXY INTERNATIONAL SRL, care prin intermediul acestui proiect, își va extinde portofoliul de produse și va spori gradul de competitivitate pe piața produselor TIC.
Implementarea prezentului proiect va avea un impact pozitiv la nivelul companiei, în sensul intensificării activităților de inovare, reprezentând o etapă importantă de creștere substanțială a nivelului tehnic si calitativ, prin continuarea activităților de dezvoltare produse software si prin concentrarea într-un termen relativ scurt de timp a unor resurse umane, materiale si financiare în vederea inovării tehnologice. Rezultatul final al cercetarii-dezvoltarii întreprinse prin proiect va contribui la creșterea eficientei economice a companiei, prin păstrarea cheltuielilor la un nivel rațional, sporirea productivității muncii, dezvoltarea unui nou prototip de produs software si extinderea după finalizarea implementării, în noi sectoare de activitate, prin comercializarea produsului inovativ creat.
2. Clienții existenți si viitori ai companiei care vor beneficia de servicii inovative, la preturi competitive, ca rezultat al:
- - îmbunătățirii infrastructurii de cercetare-dezvoltare a companiei, ca urmare a reînnoirilor tehnologice impuse de activitățile de dezvoltare si testare a aplicației din cadrul proiectului;
- - extinderii portofoliului de produse prin crearea unui produs IT inovativ;
- - creșterii eficienței economice, prin dezvoltarea unui prototip de produs software si extinderea după finalizarea implementării proiectului, în noi sectoare de activitate.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României